Tilbage til Indeksside/Zurück zur Indexseite
Lidt fotos af ting, jeg laver eller har lavet i min fritid:

Som teenager fandt jeg min farfars gamle tobaksbord i laden begravet under en blanding af hønsemøg og halm. Bordpladen var ikke så pæn og 3 benene var ormædte og rådnede et stykke op.

En snedker jeg kontaktede ville dreje nye ben, og lave en ny bordplade. Så ville det jo ikke længere være min farfars tobaksbord. Så jeg restaurerede bordpladen nænsomt og savede de 3 ben over helt snert på det ormædte, drejede nye stykker og splejsede de nye stykker på med en kraftig dyvle. (Så man kan altså godt lave noget selv!?)

 
I disse år begyndte jeg at spille i orkester, men pengene rakte ikke til at købe netop den guitar, jeg gerne ville have.

Så jeg fik fat i et stykke godt lagret ahorn (til halsen), et stykke rosentræ (til gribebrættet) og et stykke teaktræ til kroppen.

Bro, potentiometere og mikrofonerne er noget billigt skrammel, men den kunne da sige noget.

   

Selve det snedkermæssige arbejde er i orden, endda så meget i orden, at jeg er parat til at investere i noget ordentligt.

Ny bro (messing), evt. diMarzio mikrofoner og kvalitetspotentiometere.

   
Kivsmosegaard, beliggende udenfor Tommerup på Fyn. I 1783 havde Rasmus Rasmussen, der havde gården i Smedegyden, sikkert med bymændenes hjælp, fået genrejsi sin gård i Kivsmose. Det er Kivsmosegård, der da blev bygget og tiår I dag på »amme plads som firelænget bindingsværksbygning med stråtag, sulebygget lade og stenpikket gårdtplads, stort set som den så ud for 200 år siden. En bjælke i ladens gårdside bærer følgende indskrift 1 R 7 R 8S3 - Rasmus Rasmussen 1783.

  En af ladeportene har jeg skiftet helt ud, men som en tro kopi af den originale.

En af mine bekendte i Kolding skal lige have lavet lidt restaurering ved indgangspartiet af huset, som er fra 1920.
   
Bolten er rustet gennem årene og det lige på et sted, hvor der er lidt knaster i træet - uheldig kombination.

   

Jeg har også fundet min farmors garnvinde i nogenlunde samme forfatning som som tobaksbordet, men det kunne der snildt rådes bod på.
Jeg havde jo forlængst lært mig kunsten at dreje, så det ormædte kunne jeg fuldstændiggøre og de manglende ting kunne jeg dreje af træ, som jeg i årenes løb har lagt til side.

   

Frederiksstolen var i store træk splittet helt ad, intet sæde og der skulle skarres på et utal af steder.
   
Rokkestolen manglede kun 2 drejede ben, lidt maling og lidt betræk, så var den brugbar igen.

   

Denne stol blev betrukket sidste gang i 1920 og var dengang i et hjem lige overfor Brahetrolleborg Slot. Det ene ben bagest var desuden ormædt og knækket.
   
Her i foråret 2007 nåede jeg til den konklusion, at gamle paller, brædder, lægder, bjælker, tagplader ville se pænere ud som et færdigbygget brændeskur, fremfor at ligge som en uordentlig dynge, så det gik jeg igang med at bygge i midten af marts. Jeg tager så lige en tørn, når der er lidt tid tilovers og vejret er godt.

   

Da jeg i sin tid byggede guitaren, ville jeg også meget gerne have bygget en 10-chors lut, men indså dengang, at jeg nok ikke havde den nødvendige erfaring. Siden da har jeg repareret et utal af koncertguitarer og elektriske guitarer. Jeg har dog lagt træ tilside, for måske......

   

Enden på denne historie skulle så gerne blive, at den dynge træ her ovenfor med tiden skulle komme til at se ud nogenlunde som lutten her til højre.